FOOD ALLERGY AND FOOD INTOLERANCE. REFERENCE TABLES AND RECOMMENDATIONS
- Authors: Luss LV1, Luss LV2
-
Affiliations:
- Institute of Immunology
- Issue: Vol 8, No 3 (2011)
- Pages: 93-100
- Section: Articles
- Submitted: 10.03.2020
- Published: 15.09.2011
- URL: https://rusalljournal.ru/raj/article/view/823
- DOI: https://doi.org/10.36691/RJA823
- ID: 823
Cite item
Abstract
data and tables after classification, a spectrum of food allergens, food additives and their role in development
of a food allergy and food intolerance are presented. recommendations for the practical doctor on features of
a diet are presented
of a food allergy and food intolerance are presented. recommendations for the practical doctor on features of
a diet are presented
Keywords
References
- Поллиноз. Серия: Аллергология для участковых врачей. Сост.: И.В. Сидоренко, Г.Л. Осипова. М., 1996.
- Данилычева И.В. Некоторые аспекты образа жизни больных поллинозом. Consilium medicum. 2003, т. 5, № 4, с. 223-225.
- Crespo J.F., Rodrigues J. Food allergy in adults. Allergy. 2003, v. 58, p. 98-113.
- Боровик Т.Э., ревякина В.А., Макарова С.М. Современные представления о лечебном питании при пищевой аллергии у детей раннего возраста. Докторру. 2004. № 2, с. 2-8.
- Лусс Л.В. Пищевая аллергия. Избранные лекции для практикующих врачей.
- Под ред. А.Г. Чучалина, Ю.Б. Белоусова. Общероссийский фонд «Здоровье человека», М., 2002.
- Боровик Т.Э., ревякина В.А., Макарова С.Г. рос. Аллергол. Журн. 2005. Приложение № 5 (http://www.allergy-online.ru/) Sicher SH, Allergy Clin. Immunol. 2001, v. 108, p. 881-889.
- Л.В. Лусс, Е.С. Феденко. Пищевая аллергия и пищевая непереносимость. Книга для врачей и их пациентов. «Фармарус Принт Медиа». 2008.