Role of the food additives in the development of food allergy and pseudoallergic reactions tofood (Part two)



Cite item

Full Text

Open Access Open Access
Restricted Access Access granted
Restricted Access Subscription or Fee Access

Abstract

This is the 2 part of review, devoted to the role of food additives in food allergy and other kind of reactions to food.

References

  1. Булдаков А.С. Пищевые добавки. Справочник. М., «ДеЛипринт», 2003, 436 с.
  2. Нечаев А.П., Траубенберг С.Е., Кочеткова А.А. и соавт. Пищевая химия. Под ред. А.П. Нечаева. СПб., «ГИОРД», 2001, 592 с.
  3. Голубев В.Н. Основы пищевой химии. М., «Биофармсервис». 1997, 223 с.
  4. Добрынина В.И. Биологическая химия. М., «Медицина», 1976, 504 с.
  5. Скурихин И.М., Нечаев А.П. Все о пище с точки зрения химика: справочное издание. «Высшая школа». 1991, 288 с.
  6. Пантюшин С.К., Угодчиков Г.А. Биологически активные добавки. М., Издат. Дом «РТ-Пресс». 2002, 192 с.
  7. Доронин А.Ф., Шендеров Б.А. Функциональное питание. М., «ГРАНТЪ». 2002, 296 с.
  8. Люк Э., Ягер М. Консерванты в пищевой промышленности. СПб., «ГИОРД». 2000, 256 с.
  9. Simon R.A. Adverse reactions to food additives. Ann. Allergy. 1986, v. 51. p. 315-316.
  10. Bruijnzeel-Koomen C., Ortolani C., Aas K. et al. Adverse reactions to food. Allergy. 1995, v. 5, p. 623-635.
  11. Rudzki E., Czubalski K., Grzywa Z. Detection of urticaria with food additive intolerance by means of diet Dermatologica. 1980, v. 161, p. 57-62.
  12. Riggs B.S., Harchelroad F.P.Jr., Poole C. Allergic reaction to sulfating agents. Ann. Emerg. Med. 1986, v. 77, p. 129-131.
  13. Bock S.A., Sampson H.A., Atkins F.M. et al. Double-blind placebo-controlled food challenge as an office procedure: A manual. J. Allergy Clin. Immunol. 1988, v. 82, p. 986.

Supplementary files

Supplementary Files
Action
1. JATS XML

Copyright © Pharmarus Print Media, 2009



This website uses cookies

You consent to our cookies if you continue to use our website.

About Cookies